VS nedlægges som parti

Venstresocialisterne (VS) har valgt at nedlægge sig selv som parti i Danmark. Partiet har ikke stillet op til Folketinget i mange år, undtagen som en del af Enhedslisten, som VS var med til at stifte.
Nedlæggelsen gav enledning til flere kommentarer fra politiske analytikere og tænkere. Personligt finder jeg Peter Kurrild-Klitgaards postering om VS meget oplysende om Venstresocialisternes historiske tendens til at hylde vold og magt.

[pot field1=”Ø” maxdays=”100″ height=”600″ options=”title: ‘Enhedslisten op til et år efter’, pointSize: 3″ colors=”‘#000000′” type=”ScatterChart” usepostdate=”1″ maxdays=”365″ chartname=”VS-nedlægges” category=”Meningsmåling”]

Kilder: Meningsmålinger udført af Epinion for DR, TNS Gallup for Berlingske, Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen, Megafon for TV 2 og Politiken, Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, Voxmeter for Ritzaus Bureau, Wilke for Jyllands-Posten og YouGov for metroXpress
samt
jyllands-posten.dk og b.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Berlingske, Grafik, Jyllands-Posten, Medier, Parti, Politik, Venstresocialisterne. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til VS nedlægges som parti

Der er lukket for kommentarer.