GGGI rejsesagen

Ekstra Bladet afslører Global Green Growth Institutes udgifter til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens rejser for organisationen i sin egenskab af formand.
Ekstra Bladets omtale fører til en længerevarende politisk skandale, som afslører at Lars Løkke Rasmussen uberettiget har fået betalt sin datters rejse til Rio de Janeiro og modtaget diæter, der måske ikke er betalt skat af. Det betyder at den samlede skandale løber op i under 50.000 danske kroner.
Som kan forventes kaster den samlede danske presse sig over sagen, der bedrives med umådeholdent kampagnejournalistik. Lige indtil det viser sig at regeringens udviklingsminister Christian Friis Bach har løjet om at forholdene for Lars Løkke Rasmussens rejser, som blev godkendt på et bestyrelsesmøde i maj 2012, ved at påstå at de pågældende regler aldrig var blevet forelagt for bestyrelsen. Et møde Christian Friis Bach vel at mærke selv deltog i.

Kilder: ekstrabladet.dk, b.dk, bt.dk, jp.dk, kristeligt-dagblad.dk og ekstra-bladet.dk.

Meningmålinger for Venstre op til et år frem i tiden:

Kilder: Meningsmålinger udført af Epinion for DR, TNS Gallup for Berlingske, Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen, InFact, Megafon for TV 2 og Politiken, Voxmeter for Ritzaus Bureau, Wilke for Jyllands-Posten og YouGov for metroXpress.

Dette indlæg blev udgivet i Grafik, Parti, Politik, Skandale, Venstre. Bogmærk permalinket.