Annette Vilhelmsen erkender løgn

Socialminister og formand for Socialistisk Folkeparti Annette Vilhelmsen erkender nu at have løjet for og vildledt Folketinget i forbindelse med støtten på 1 mio. kroner til Lisbeth Zornig Andersen igennem firmaet Huset Zornig. Pengene blev brugt på projektet Stemmer på Kanten, hvis hjemmeside allerede er nedlagt.
Støtten blev uddelt ret kort tid inden kommunal- og regionalvalgene i 2013 ved at ministeren mødte Lisbeth Zornig Andersen og så spontant tildelte hende de 1 mio. kroner i støtte. Det på trods af at Lisbeth Zornig Andersen hverken havde ansøgt om støtte eller var berettiget til at modtage den.
Efterfølgende fik Annette Vilhelmsen embedsmænd fra socialministeriet til at hjælpe Huset Zornig med at tilrette en ansøgning, så det så ud som om formalia var overholdt i forbindelse med tildelingen af støtten.

Afslutningen på denne sag bliver at Enhedslisten vælger at udtale kritik, en såkaldt “næse”, til Annette Vilhelmsen for håndteringen af sagen sammen med en lovet advokatundersøgelse af socialministeriets elendige håndtering af affæren. Dette skal ses i kontrast til mistilliden, som blev Morten Bødskovs lod fra netop Enhedslisten blot dagen inden for at have løjet for og vildledt Folketinget.

Kilder: b.dk, b.dk, ekstra-bladet.dk, jyllands-posten.dk., jyllands-posten.dk og jyllands-posten.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Parti, Politik, Skandale, Socialdemokraterne. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Annette Vilhelmsen erkender løgn

  1. Capitalist skriver:

    Tilføjet afsnit om konklusionen på samrådet i Socialudvalget.

Der er lukket for kommentarer.