Annette Wilhelmsen træder tilbage

Annette Vilhelmsen meddeler en samlet dansk presse at hun trækker sig fra formandsposten i Socialistisk Folkeparti men at hun bliver på formandsposten frem til et ekstraordinært landsmøde den 1. og 2. marts 2014. Meddelelsen kommer efter et meget svært gruppemøde vedr. salget af aktier i DONG Energy til den multinationale investeringsbank Goldman-Sachs.

Situationen opstod fordi Annette Vilhelmsen venstreorienterede fløj i SF var markante modstandere af at staten Danmark skulle lave forretning med Goldman Sachs, mens regeringssamarbejdet påtvang SF at forretningen skulle gennemføres. Dette efterlod Vilhelmsen i en umulig situation i SF, hvor hun endnu en gang skulle argumentere for en politik, som hun selv var blevet valgt som formand for at bekæmpe.

Desuden træder den ene næstformand, Peter Westermann og politisk ordfører, Lisbeth Bech Poulsen tilbage fra deres tillidsposter.

Kilder: b.dk, jyllands-posten.dk og jyllands-posten.dk.

Meningsmålinger for Socialistisk Folkeparti op til et år efter rokaden:

Kilder: Meningsmålinger udført af Epinion for DR, TNS Gallup for Berlingske, Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen, Megafon for TV 2 og Politiken, Voxmeter for Ritzaus Bureau, Wilke for Jyllands-Posten og YouGov for metroXpress.

Dette indlæg blev udgivet i Berlingske, Grafik, Jyllands-Posten, Medier, Parti, Politik, Socialistisk Folkeparti. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Annette Wilhelmsen træder tilbage

  1. Capitalist skriver:

    Tilføjet bemærkning om næstformand Peter Westermann og politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Der er lukket for kommentarer.