Folkeskolereformen 2013

Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) indgår et forlig med de Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti om at vedtage en reform af folkeskolen i Danmark.
Forliget havde en ret svær tid lige inden det blev indgået, hvor K insisterede på at de såkaldte “lektiekafeer” ikke må være obligatoriske for alle elever. Denne konflikt førte til et afbræk i forhandlingerne samt at K til sidst fik sin vilje, da de ellers kunne blokere forliget indtil efter næste Folketingsvalg.
Kilder: b.dk, b.dk, borsen.dk, jyllands-posten.dk, jyllands-posten.dk og kristeligt-dagblad.dk.


Pga. de Konservatives enegang er det interessant at følge deres folkelige opbakning:

Kilder: Meningsmålinger udført af Epinion for DR, TNS Gallup for Berlingske, Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen, Megafon for TV 2 og Politiken, Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, Voxmeter for Ritzaus Bureau og YouGov for metroXpress.

Dette indlæg blev udgivet i Berlingske, Børsen, Dansk Folkeparti, Forlig, Grafik, Jyllands-Posten, Konservative, Kristeligt Dagblad, Medier, Politik, Radikale Venstre, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Venstre. Bogmærk permalinket.